Kunststof gevel- en dakrandbekleding

Nooit meer schilderen: Keralit kunststof gevel- en dakrandbekleding

Hoe fijn zou het zijn om nooit meer te hoeven schilderen? Met Keralit kunststof gevelbekleding en dakrandbekleding wordt dit mogelijk. Keralit biedt een duurzame en onderhoudsarme oplossing voor diverse toepassingen zoals gevel- en dakranden, borstweringen, boeiboorden, kopgevels en deuren. Kortom, alles wat in aanraking komt met de elementen van buiten kan beschermd worden met Keralit.

Sponningdeel 143 mm
Sponningdeel 190 mm
Potdeksel 177 mm

Het meest toegepaste sponningdeel in de Nederlandse woningbouw is de 143mm. Deze sluit naadloos aan op de standaard houten of kunststof gevelpanelen uit voorgaande jaren. Het sponningdeel is zowel horizontaal als verticaal te monteren en goed te combineren met Keralit dakrandpanelen. De panelen geven de woning een nieuw en strak uiterlijk.

Dit is een eigentijds model dat grotere oppervlakten een strakke uitstraling geeft. Verouderde woningen krijgen hiermee een moderner jasje. Het sponningdeel 190 mm is zowel horizontaal als verticaal te monteren en goed te combineren met Keralit dakrandpanelen.

Potdekselpanelen zijn overlappende gevelpanelen zonder sponning die uitstekend passen in zowel moderne als klassieke woningen. Het model is geïnspireerd op de traditionele houten kapschuur. Door de overlappende panelen kan de potdeksel blind worden geschroefd en vuil en regenwater tevens snel en makkelijk worden afgevoerd.

De voordelen van Keralit kunststof gevelbekleding en dakrandbekleding

Duurzaam en milieuvriendelijk

Keralit is een duurzaam en milieuvriendelijk gevelproduct dat er net zo uitziet als hout, maar met veel meer voordelen. De Keralit panelen zijn gemaakt van gerecycled kunststof, waardoor ze jarenlang sterk en fraai blijven zonder onderhoud. Ze zijn rottingvrij en hoeven nooit geschilderd te worden, wat ook bijdraagt aan het sparen van het milieu.

Onderhoudsarm

Bij de bouw of renovatie van uw huis is de keuze voor kunststof gevel- en dakrandbekleding logisch. Naast een strakke uitstraling biedt Keralit nog meer voordelen:

  • Lage onderhoudskosten: Keralit vereist minimaal onderhoud, een periodiek sopje is genoeg.
  • Hoge kwaliteit: De panelen zijn gemaakt van het gepatenteerde Fiberyl, een mix van duurzame kunststoffen!
  • Kleurvast: De toplaag is bestand tegen water, zon en UV-licht, waardoor de kleur lang behouden blijft.
  • Snelle montage: Dankzij een scala aan hulpprofielen en een efficiënt ophangsysteem kan de montage tot wel drie keer sneller verlopen dan bij traditionele systemen.
  • Maatwerk mogelijk: De panelen zijn verkrijgbaar in 37 kleuren en diverse afmetingen, waardoor maatwerk altijd mogelijk is.
  • Milieuvriendelijk: De productie van Keralit bespaart bomen, en het gebruik van gerecyclede grondstoffen en het vermijden van vervuilende verf draagt bij aan een beter milieu.

Kwaliteit die voortduurt

Fiberyl: De basis voor kwaliteit

De basis van Keralit gevel- en dakrandpanelen wordt gevormd door Fiberyl, een gepatenteerde mix van duurzame kunststoffen. Deze samenstelling zorgt voor sterke, weersbestendige panelen met een lange levensduur. Dankzij Fiberyl worden krimp en uitzetting tot een minimum beperkt, waardoor de panelen hun vorm behouden onder diverse weersomstandigheden.

Renolit toplaag

De hoogwaardige toplaag van Renolit® geeft de Keralit panelen extra vorm- en kleurvastheid. Deze toplaag biedt uitstekende bescherming tegen vocht, warmte, schimmels en bacteriën, wat ervoor zorgt dat de panelen hun verzorgde uitstraling behouden met minimaal onderhoud.

Bijdragen aan een beter milieu

Kiezen voor Keralit betekent ook kiezen voor een milieuvriendelijker alternatief:

  • Minder bomen kappen: De productie van Keralit vermindert de vraag naar hout, wat bijdraagt aan de bescherming van bossen wereldwijd.
  • Geen vervuilende onderhoudsmiddelen: Het gebruik van Keralit elimineert de noodzaak voor vervuilende verf, reinigers en oplossers, wat goed is voor zowel uw gezondheid als het milieu.
  • Gerecyclede grondstoffen: Waar mogelijk worden gerecyclede materialen gebruikt in de productie van Keralit, wat de milieu-impact verder vermindert.

Keralit biedt een duurzame en onderhoudsarme oplossing die zowel de kwaliteit als het milieu ten goede komt.