Lichtstraten en daklichten

Meer natuurlijk lichtinval voor uw ruimte!

Wilt u genieten van een overvloed aan natuurlijk licht in uw (woon)ruimte? Ontdek de mogelijkheden van lichtstraten, platdakramen en lichttunnels! Voor elk type dakconstructie is er een oplossing om de donkerste hoeken te verlichten en een levendige sfeer te creëren! 

Lichtstraten: Haal natuurlijk licht binnen

Lichtstraten zijn een geweldige manier om natuurlijk licht in uw woning te brengen, vooral in grote ruimtes zoals woonkamers, keukens en serres. Deze architectonische elementen bestaan uit een reeks ramen of glazen panelen die in het dak zijn geïntegreerd, waardoor daglicht vrij naar binnen kan stromen. Wat maakt lichtstraten zo bijzonder?

 • Natuurlijk licht: Door lichtstraten te installeren, kunt u genieten van een overvloed aan daglicht in uw woning. Dit draagt niet alleen bij aan een warme en uitnodigende sfeer, maar helpt ook om de afhankelijkheid van kunstmatige verlichting te verminderen, waardoor u kunt besparen op energiekosten.

 • Ventilatie: Sommige lichtstraten kunnen worden geopend, waardoor frisse lucht naar binnen kan komen. Dit is vooral handig op warme dagen, wanneer u de ramen wilt openen voor een verfrissend briesje.

 • Esthetiek: Naast de functionele voordelen voegen lichtstraten ook een moderne uitstraling toe aan uw woning. Ze kunnen worden aangepast aan verschillende vormen, maten, stijlen en kleuren zodat ze perfect passen bij uw voorkeuren.

 • Isolatie: Moderne lichtstraten zijn vaak voorzien van isolerende materialen, waardoor ze helpen om de temperatuur in uw woning te reguleren en energie te besparen.

 • Regenwaterafvoer: Lichtstraten worden ontworpen en gemonteerd met een effectief afvoersysteem om waterophoping en lekkages te voorkomen, zodat u zich daar geen zorgen over hoeft te maken.

Platdakramen: Lichtbronnen voor platte daken

Platdakramen, ook wel lichtkoepels genoemd, zijn perfect voor woningen met platte daken. Ze bieden een eenvoudige en effectieve manier om natuurlijk licht naar binnen te brengen. Wat maakt platdakramen zo handig?

 • Natuurlijk licht: Platdakramen laten natuurlijk licht binnen, waardoor uw ruimte wordt verlicht en een gezellige sfeer wordt gecreëerd.

 • Ventilatie: Sommige platdakramen kunnen worden geopend, zodat u kunt genieten van frisse lucht wanneer dat nodig is.

 • Ruimtebesparing: Omdat ze op het platte oppervlak van het dak worden gemonteerd, nemen platdakramen geen extra ruimte in beslag op muren of plafonds, wat vooral handig is in kleinere ruimtes.

 • Designflexibiliteit: Platdakramen zijn verkrijgbaar in verschillende maten, vormen en stijlen, zodat u kunt kiezen wat het beste bij uw woning past.

 • Isolatie: Net als lichtstraten kunnen platdakramen worden geïsoleerd om te helpen bij het behouden van de temperatuur in uw huis.

Lichttunnels: Slimme oplossingen voor platte daken

Lichttunnels, ook wel zonnetunnels genoemd, bieden een innovatieve manier om natuurlijk licht in uw huis te brengen, zelfs in ruimtes onder platte daken waar traditionele ramen niet praktisch zijn. Wat maakt lichttunnels zo speciaal?

 • Werkingsprincipe: Lichttunnels bestaan uit een koepel op het dak, een reflecterende buis en een diffuser aan het uiteinde. Ze vangen daglicht op en leiden het via de buis naar binnen, waar het wordt verspreid.

 • Natuurlijk licht: Lichttunnels bieden een gelijkmatige lichtbron voor binnenruimtes, vergelijkbaar met direct zonlicht.

 • Flexibiliteit: Lichttunnels kunnen worden aangepast aan verschillende dakhoeken en -structuren, waardoor ze geschikt zijn voor verschillende platte daken.

 • Energie-efficiëntie: Door natuurlijk licht binnen te laten, helpen lichttunnels de energiekosten te verlagen en de afhankelijkheid van kunstmatige verlichting te verminderen.

Verschillen tussen lichtstraten, platdakramen en lichttunnels

Hoewel alle drie oplossingen natuurlijk licht naar binnen brengen, verschillen ze in ontwerp, installatie en functionaliteit.

Lichtstraten zijn ideaal voor grote ruimtes en bieden esthetische flexibiliteit, terwijl platdakramen geschikt zijn voor platte daken en ruimtebesparend zijn. Lichttunnels zijn innovatief en efficiënt voor platte daken waar traditionele ramen niet praktisch zijn.

Het kiezen tussen deze opties hangt af van de specifieke behoeften van uw ruimte, uw budget en uw esthetische voorkeuren.

Ervaar het natuurlijke licht zelf in onze showroom!

Plan nu een afspraak in onze showroom en ontdek de mogelijkheden voor uw woning.
Ons deskundig team staat klaar om u te adviseren en uw vragen te beantwoorden.